Omaishoidonlaki on tuonut muutoksia ja uudistuksia omaishoidettavien ja -hoitajien elämään.
Miten muutokset näkyvät arjessa? Onko sinulla kokemuksia asiasta? Omaishoitajien jaksamisesta ja hyvinvoinnista täytyy huolehtia, he tekevät todella tärkeää ja arvokasta työtä pienellä korvauksella.

 

Omaishoidolla tarkoitetaan pitkäaikaissairaan, vammaisen tai iäkkään omaisen tai läheisen auttamista. Apua tarvitsevat ovat kaiken ikäisiä. Omaishoito vaihtelee pienestä avusta aina ympärivuorokautista apua edellyttäviin tilanteisiin. Suomessa arvioidaan olevan noin 300 000 henkilöä, jotka hoitavat päivittäin omaistaan.

Omaishoitajat ja Läheiset - Liitto ry on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestö. Jäseniksi hyväksytään omaishoitajat, läheiset ja kaikki omaishoitajien asemasta kiinnostuneet kansalaiset ja ammattihenkilöt. Yhdistys valvoo omaishoitajien oikeuksia, neuvoo ja ohjaa omaishoitoon liittyvissä asioissa, järjestää virkistys- ja vertaistukitoimintaa, organisoi omaishoidon kehittämiseen tähtääviä projekteja ja järjestää kotilomitus-, parkki- ja saattajakaveritoimintaa. Tätä työtä tarvitaan!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Täältä saat tietoa ikäihmisten palveluista ja omaishoidosta!  Irma Marttila