Eilen näin taas, miten pitkä on "kotikyläni" Myllypuron leipäjono, niissä lukemattomissa kasseissa oli varmasti monen perheen vappuruoka. Kirkon diakonialta pyysi aineellista - ja keskusteluapua viime vuonna 207 000 suomalaista. Ruoka-avun lisäksi annettiin taloudellista apua 2,8 miljoonalla eurolla.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kirkon diakonian jakaman ruoka-avun määrä on kasvussa, liki puolet avusta menee lapsiperheille. Kirkon apuun turvautuvat useimmiten yksin asuvat ja yksinhuoltajat ja puolet asiakkaista on työikäisiä. Ruoka-apua on jaettu seurakunnissa mm EU:n ylijäämävarastoista sekä kotimaisista yrityksistä saatuina lahjoituksina. Ruoka-avun tarve kasvaa ja se kuulostaa huolestuttavalta. Mitä tämä kertoo yhteiskunnasta, jonka yleinen taloustilanne on jatkuvasti parantunut? Mitä uusi hallitus tekee asialle?

 

Naisyhdistyksen blogissa on käyty keskustelua köyhyydestä - varsinkin opiskelevat yksinhuoltajat ja osa eläkeläisistä elää tosi vähällä rahalla. Köyhyysraja voidaan määritellä monella tavalla ja köyhien määrä vaihtelee sen mukaan mihin raja vedetään. Suomessa sanotaan olevan jopa miljoona köyhää?

Siihen joukkoon mahtuu monenlaista köyhyyttä. Onnea, voimia ja iloa teille. Irma Marttila