Tällä viikolla eletään nuukuusviikkoa - vähillä rahoilla elävä joutuu viettämään jatkuvasti nuukuusviikkoja/ nuukuusvuosia. Myös lapset elävät tässä kurimuksessa ja raadollista kyllä monesti kiusaaminen alkaa erilaisuudesta, köyhyys tuo perheeseen monenlaisia ongelmia. Lehdissä kirjoitellaan päivittäin köyhyydestä ja on asiasta järjestetty kirjoituskilpailukin, katso täältä.
Miten tulevat toimeen esim yksinhuoltajaopiskelijat lapsineen? Pienellä eläkkeellä elävät vanhukset? Esimerkkejä mahtuu miljoonaan monta, sanotaan, että Suomessa on jopa miljoona köyhää.

Köyhyysraja voidaan määritellä monella tavalla ja köyhien määräkin vaihtelee tietysti sen mukaan mihin raja vedetään. Mitä on elämä, kun tulot eivät riitä perusasioihin kuten vuokraan, ruokaan, liikkumiseen, vaatteisiin, huveista puhumattakaan. Käytännön esimerkit puhuvat puolestaan, köyhyys tuo ja on aina tuonut syrjäytyneisyyttä ja turvattomuutta.

Omassa kotikylässäni Kainuussa, monilapsisten perheiden koululaisille annettiin kumisaappaat kunnan avustuksena 50-luvun lopulla. Kokemusta on - sain kerran kengät ja muistan edelleen sen tunteen! Oppikouluun saakka yltäneet pääsivät vapaaoppilaiksi ja saivat käyttää koulun kirjaston kirjoja. Jotkut opettajat puhuivat avustuksista luokan kuullen. Ehkäpä tuo on se syy, miksi halusin muuttaa kotikylästä isoon kaupunkiin - turvaan!

Miten köyhyys vaikuttaa sinun, tuttavasi tai sukulaisesi elämään? Minkälaista köyhyyttä näet ympärilläsi? Tässä on tämän viikon teema!  Voimia sinulle! Irma