Tämä sunnuntai on taas kaunis ja aurinkoinen. Heti aamukahvin jäkeen ryntäsin pikkuiselle pihalleni kaivamaan kuoppia parsantaimille, toivon mukaan saan niitä tulevalla viikolla - tein tänään tilauksen. Jostain on iskenyt hirmuinen innostus istuttaa kaikenmoisia hyötykasveja pihalle. Mullassa muhii jo siemenperunat, sipulit ja erinäinen määrä yrttejä. Kyllä nuo perunat riittävät muutamalle aterialle ja sipulinvarsia on mukava laittaa salaatin mausteeksi.

Piha- ja puutarhahommat rentouttavat, haaveenani on tehdä tuosta pienestä keittiöpuutarhasta viihtyisä kesäkeidas - siellä on mukava juoda aamukahvit. Viikonloppuisin  istun ja ihastelen kasvienkasvua, kuuntelen lintujen laulua ja nautin auringosta - on siellä mukava lukeakin ja tavata ystäviä. Olen istuttanut myös auringonkukkia, krasseja ja kehäkukkia, ne tuovat kukkiessaan väri-iloa ja perhoset tykkäävät näistä kukista. Kuten huomaat - työasiat ovat unohtuneet ja nautin viikonlopusta ja vapaudesta.

Ilolla olen seuraillut Punaruusujen punastuvaa karttaa - Leena on nyt Turkissa ja siellä on punainen täplä. Sisareni Japanissa seurailee Punaruusujen kautta Suomen menoa. Olisi kiva tietää kuka vierailee ulkomailla ja kotimaassa Punaruusujen sivuilla - jättäkää pieni viesti. Aurinkoista päivää teille kaikille. Irma Marttila