Onko sinulla ollut tai onko sinulla nyt narsisti lähipiirissäsi?
Narsistinen persoonallisuushäiriö sanotaan olevan noin 1 % väestöstä. Narsistinen on itsekeskeinen, manipuloiva, hallitseva ja tunteeton. Hän on pinnallinen, impulsiivinen, kateellinen, toisia omiin tarpeisiinsa käyttävä, ihailua vaativa, vastuuton, ei koe syyllisyyden tuntoa ja lisäksi hänellä on empatian puute. Hän ei ota huomioon muita ihmisiä, heidän tarpeitaan ja oikeuksiaan, vaan käyttäytyy ylimielisesti ja röyhkeästi. Hänellä ei ole kykyä tai halua myötäeläytyä toisen tilanteisiin tai tunteisiin.

Narsisti kokee olevansa kunnossa, ei hae apua ja tulee yleensä hoitoon jonkun muun syyn johdosta. He ajautuvat yleensä  konfliktiin ihmisten kanssa, koska loukkaavat muita, eivät osaa lukea tunteita tai tunnelmia oikein eivätkä kykene empaattiseen myötäelämiseen.  He saavat helposti vihamiehiä ja se aiheuttaa pettymyksiä ja masennusta. He saattavat tulla hoitoon masennuksen ja ahdistuksen vuoksi ja sanovat terapeutille, että muut ihmiset ovat niin pahoja ja vainoavat heitä, mutta taustalta paljastuukin, että he ovat se ongelma eivätkä muut.
 
Mitä on elämä narsistin kanssa - minkälainen isä tai äiti narsisti on? Sen voi kyllä sanoa, että turvatonta on elämä narsistin perheessä, elämä tällaisessa perheessä ennalta arvaamatonta. Älä alistu narsistin manipuloitavaksi ja hyväksikäytetyksi. Lisää tietoa narsismista täältä t. Irma Marttila