"Opettajat viihtyvät huonosti työssään ja hakeutuvat muihin tehtäviin. Lapset voivat pahoin, monilla on depressiota, perheet hajoavat. Mitä tekee kuntasektori: lakkauttaa ja yhdistää pidettyjä kouluja suuremmiksi yksiköiksi hatariin väestöennusteisiin nojaten. Peruskoululaisten määrässä Helsingissä on väliaikainen väheneminen, mutta syntyvyys on jo selvässä nousussa. Miksi näin tehdään?

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kuntalaiset ovat tyytyväisiä nykyisiin kouluihin ja puolustavat niitä raivokkaasti. He ovat myös valmiita maksamaan palveluista ja niistä kuuluisista koulujen seinistä. Onko kaiken takana sittenkin tavoite yksityistää vähitellen myös opetustoimi? Tämähän on sitä tuttua taktiikkaa, jota on jo pitkään harjoitettu esim. terveydenhuollossa.

Ensin kurjistetaan kunnalliset terveyspalvelut vähentämällä jatkuvasti niiden resursointia, jolloin henkilökunta pakenee muualle kestämättömän työkuormituksen takia. Ja sitten kuntalaisetkin huomaavat, että eiväthän ne kunnalliset palvelut toimi ja alkavat hakeutua yksityissektorin asiakkaiksi. Ja tästä sitten tehdään johtopäätös: ei kuntasektori toimi, on pakko ulkoistaa ja yksityistää.

Siihen varmasti myös porvarihallitus on valmis."

 

Näin kirjoitti ystäväni Marja. Sain tämän kirjoituksen häneltä sähköpostilla, kiitos! Miksi ei puhuta koululaisten ja opettajien hyvinvoinnista ja jaksamisesta? t. Irma Marttila