Tänään hesarissa kirjoitetaan kouluverkosta! Ennakoidaan, että puolet säästöistä voi mennä lukio-opetuksen tunteihin ja monet yksityiskoulut ovat alustavasti kiinnostuneita tiloista! Haagalaisvanhemmat ihmettelevät, että miten on mahdollista sulloa 750 oppilaalle mitoitettuun kouluun 1021 oppilasta. Eipä taida nuorten ja lasten opiskelumahdollisuudet ja hyvinvointi parantua tuommoisella menolla! Mitä järkeä on sulloa kouluihin liikaa lapsia? Eikö koulut ole rakennettu tietylle määrälle oppilaita - miten esim sisäilmasto yms?

Käpylässä sijaitseva Yhtenäiskoulu on edelleen lakkautettavien koulujen listalla opetusviraston esityksessä.  Yhtenäiskoulu on yli 400 oppilaan koulu, jota oppilas voi käydä ensimmäisestä luokasta aina ylioppilaaksi asti. Se on Helsingin ainoa kunnallinen 12-vuotinen koulu. Yhtenäiskoulu on 50-vuotisen toimintansa aikana ollut mukana myös kokeilukouluna koko suomalaisen koulujärjestelmän kehittämisessä. Koulun nimi kertoo, missä nykyinen yhtenäiskoulujen malli on kehitetty.

Yhtenäiskoulun oppilaiden, opettajien ja vanhempien hyvää yhteishenkeä ei voi mitata rahassa. Silti se tuottaa kaupungille koko ajan säästöä, sillä se on kokonaiskuluiltaan oppilasta kohti kaupungin yhtenäisten peruskoulujen joukossa keskimääräistä kustannustehokkaampi. Yhtenäiskoulun säilyttämistä puoltavat paitsi koulun oppilaat, opettajat ja vanhemmat, myös kasvatustieteen tutkimus. Kuusitoista Suomen johtavaa kasvatustieteen ja psykologian professoria ja tutkijaa on allekirjoittanut kasvatustieteen professori Leena Syrjälän laatiman vetoomuksen Yhtenäiskoulun säilyttämisen puolesta: Täällä t. Irma Marttila ja aurinkoista viikonloppua.