"Yhtenäiskoulun lakkauttamisella ei saavuteta säästöjä. Käpylän alueen väestöennusteiden tulkinta on virheellistä: esim. uudisrakentamista ei ole huomioitu Yhtenäiskoulun koulupiirin alueella <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Lakkauttamiselle on vaihtoehtoja - Opetusviraston esityksen voi tulkita niin, että Käpylässä ei yhdestäkään koulurakennuksesta tarvitsisi luopua. Jos näin on, on edullisin vaihtoehto antaa Yhtenäiskoulun ja Käpylän peruskoulun jatkaa nykyistä toimintaansa. Jos näin ei ole, on syytä ensimmäiseksi tutkia, mistä Käpylän peruskoulun tiloista luopuminen olisi vähiten ongelmallista. Joka tapauksessa ehdotus siirtää lapsia keskelle LVIS-remonttia, on huono.

Liikenneturvallisuutta ei ole huomioitu lainkaan - Käpylän alue on liikenteellisesti erittäin vaarallinen. Opetusviraston tuoreimmassa ehdotuksessa ei liikenneturvallisuutta huomioida edes pienimpien lasten kohdalla.

Opetusviraston ehdotus ei noudata kaupunginhallituksen asettamia reunaehtoja tai tavoitteita. Ehdotus huonontaa tilakapasiteetin ja tilojen tarkoituksenmukaista käyttöä eikä säästä kustannuksissa, vaan lisää niitä. Myös yhtenäisen perusopetuksen tavoite on romutettu."

Kasvatustieteen professori Leena Syrjälän laatima vetoomus Yhtenäiskoulun säilyttämisen puolesta: Täällä

Kysyn tiistaina ympäristölautakunnassa ao viraston asiantuntijoilta tästä kouluverkkoasiasta. t. Irma Marttila