Tänään on Helsingin juhlapäivä - Helsinki juhlii syntymäpäiväänsä vuosittain 12.6. Kaupunki tarjoaa leppoisaa ohjelmaa ympäri Helsinkiä aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Aamuinen sade kastelee luontoa ja virkistää juhlijoita, illaksi on luvattu aurinkoisempaa säätä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

"Helsinki perustettiin kuningas Kustaa Vaasan määräyksestä 1550. Kaupungin piti kilpailla Tallinnan kanssa idän ja lännen välisestä kaupasta ja murtaa Hansan valta Suomen kaupassa. Lisäksi oli tarkoitus saada laiton talonpoikaispurjehdus ja maakauppa loppumaan ja toimia sotasatamana.

Rauman, Ulvilan, Tammisaaren ja Porvoon porvareiden täytyi muuttaa asukkaiksi uuteen kaupunkiin. Myös Tallinnasta ja lähiseudun rikkaista talonpojista toivottiin uudisasukkaita.

Kaupungin paikaksi tuli Helsinginjoen eli Vantaanjoen suu Vanhankaupunginselän rannalla Koskelan kylässä, joka kuului Helsingin pitäjään. Kaupunki ei kuitenkaan menestynyt niin hyvin kuin oli toivottu. Ruotsin ja Venäjän väliset sodat estivät kaupungin taloudellista kehittymistä. Kaupungissa asui 1500-luvun lopulla noin 500 henkeä ja siellä puhuttiin ainakin suomea, ruotsia ja saksaa." Näin kerrotaan netissä. 

 

 

Näin oli silloin - tänään juhlitaan aamusta iltaan eripuolilla kaupunkia. Helsinki on kaunis kaupunki - sitä täytyy hoitaa ja huoltaa. Me kaikki olemme vastuussa kotikaupunkimme siisteydestä ja ympäristöstä.

Juhlapäivän kunniaksi menen illalla saunomaan ja uimaan Helsingin Honkaluotoon ystävien kanssa. Irma Marttila

  ps. talviturkki jäi mereen, uin käsipohjaa - oli niin liukkaita kiviä...