Tällä viikolla Helsingin ja Vantaanjoen uimarannoilta otetut vesinäytteet olivat hyviä, sinilevää ei havaittu. Veden lämpötila on noin 15 - 20 astetta. Eli nyt kannattaa heittää talviturkki mereen ja nauttia kauniin, kesäisen Helsingin maisemista.

Helsingissä on 28 yleistä uimarantaa, joista neljä on Vantaanjoen uimarantoja ja muut ovat merenrantojen uimarantoja. Helsingin Ympäristökeskus seuraa säännöllisesti yleisten uimarantojen veden laatua koko uimakauden ajan. Varsinainen uimakausi kestää kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin.Onko sinulla kivoja muistoja uintireissuilta? Tästä pääset Uimarantatarina-lomakkeeseen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Minun talviturkkini jäi Helsingin Honkaluodon rantavesiin kesäkuun alussa, kävin myös saunomassa uinnin jälkeen. Viime viikonloppuna polskuttelin Laukaan Kuusaanvedessä ja istuin tuntitolkulla ystäväni kanssa saunan lauteilla parantamassa maailmaa – se on parasta mitä tiedän!

Haaveenani on saunoa ja uida tänä kesänä niin usein kuin se on mahdollista. Odotan innolla perinteistä Juhannussaunaa, siellä vihdon itseäni vastalla ja sivelen hunajaa iholleni. Se on elämää! Irma Marttila