Kesäloma Ateenassa on muistoissa ja reilun kahden viikon lämpökuuri auttaa kestämään tämän syksyisen sään. Nyt on ollut mukavaa siivota kaappeja ja kierrätykseen on kertynyt monta kassillista vaatteita ja tavaraa. Jotain säästän myös kirpputorille myytäväksi.

Lentokentällä Ateenassa silmiini osui monitorissa pyörinyt lapsille ja nuorille suunnattu ympäristökampanja – You are the future, I am not – tämä iskulause jäi mieleen pyörimään ja näinhän se on, lasten on tulevaisuus.

 

                                  791557.jpg

 

Siivouksen välillä kävin kuvaamassa pihalla ja tässä kuva pikkuisista ahomansikoista? Onko se oikea nimi? Söin ne välipalaksi ja hyvältä maistuivat.

 

Ateenassa huomasin, että siellä "koko kylä kasvattaa" lapsia, aikuiset ottavat vastuuta vieraistakin lapsista. Turvallisuus ja aikuisten ystävällinen suhtautuminen lapsiin lämmitti mieltä. Kreikassa perhekäsitys on vähän laajempi kuin meillä, siellä sukulaiset, serkukset asuvat samoilla kaduilla, samoissa taloissa ja ovat melkein päivittäin tekemisissä toistensa kanssa. Lapsella on aina joku läheinen turvanaan, se näytti toimivan hyvin. 

 

                 790385.jpg      

 

Tunnistako pienen pörriäisen - on imemässä mettä "villi"oreganon kukista - oli aikamoinen homma saada tämä olio kuvaan, oli niin vikkelä liikkeissään. Huomiseen. Irma