<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

31.8.2007 monista televisioista ei näy enää muuta kuin kovan kohinan säestämää lumisadetta, Suomi siirtyy digiaikaan. Jos haluat seurata televisiolähetyksiä, sinun on kiireesti hankittava uusi laite – digiboxi tai peräti digitaalitelevisio. Uudistusta ajettiin kiireellä läpi ja sitä mainostettiin paremmalla kuvan laadulla, vuorovaikutteisuudella, alueellisen tasa-arvon lisäämisellä. Aika näyttää mikä näistä toteutuu. Miten mahtavat tasa-arvo ynnä muut tavoitteet toteutua sairaaloissa, vanhusten palvelutaloissa ja tavallisissa kodeissa? 

 

Minusta tässä on aikamoinen rahastus käynnnissä, muutaman vuoden päästä välineet ovat vanhat ja kauppiaat hykertelevät käsiään. Tänään muuten kerrottiin uutisissa, että 15.000 ihmistä ei enää maksa tv- lupaa, he ovat luopuneet tästä vekottimesta. Olisi mielenkiintoista tietää keitä he ovat? Vanhuksia? Opiskelijoita, Vähällä rahalla sinnitteleviä? Tämä tekee 3 miljoonaan euron loven, aikamoiset tappiot tulee ja varmasti kaikki heidät halutaan/tarvitaan mukaan maksamaan kuluja. Mielenkiintoista on nähdä miten vaihdos uuteen aikaan sujuu?

 

Televisio on monelle ikkuna maailmaan, jonne jalat tai varat eivät kanna. Televisiosarjan, elokuvien, konserttien seuraaminen voi tuoda iloa arkeen. Television terapeuttista merkitystä ikäihmisille ei sovi vähätellä. Katsellaanko kohta lumisadetta, se selviää pian.Irma

 

ps. LuDe:n retki japanilaiseen puutarhaan onnistui hyvin raekuurosta huolimatta. Ihana paikka ja hyvä opas. Kävimme myös kirsikkapuutarhassa. Siitä tuli mukava iltakävely/ulkolu.