Tänään ovat pienet ja isommatkin koululaiset aloittaneet urakan - koulut ovat avanneet ovensa. Pienillä ekaluokkalaisilla on ollut jännä päivä, samoin vanhemmilla. Vanhempia mietityttää varmasti liikenne ja se miten nämä pienet kulkijat pärjäävät liikenteessä. Toivoisin jokaisen autoilijan muistavan, että lapsia on kaduilla ja toreilla. Aikuisella on vastuu liikenteessä. Toivon, että kouluihin on saatu päteviä opettajia ja koulutyö pyörähtää hyvin käyntiin, surulllista ettei ole aina varaa uuteen aapiseen. Tiedän, että moni ekaluokkalainen saa vanhan ja käytetyn kirjan - ei kai maailma siihen kaatuisi jos ensimmäinen aapinen olisi uusi. Ylemmillä luokilla kirjat uusitaan vuosittain ja se on kallista puuhaa. On puhuttu paljon palautteen tärkeydestä, muistetaan tukea ja auttaa lapsia koulutiellä, jotta siitä tulisi lapsille hyvä kokemus. Aikuisen tehtävä on puuttua kiusaamiseen heti. Toivon kaikille koululaisille turvallista ja hyvää koulunkäyntiä.

            823772.jpg

Tässä kuvassa ei ole poliiseja - tämä kulkue on Lappeenrannan Linnoituksen Yön tapahtumasta ja tässä on menossa Ratsuväen perinnejoukkojen paraati kaupungilla. Otin kuvan ikkunan läpi, aika hyvin onnistui. Komeita herroja oli tässä kulkueessa. Irma

Ps. Tänään olin syksyn ensimmäisessä  LuDe- luontoradiossa, Lähiradio 100,3. Se on aina tiistaisin klo 18 -18.30 ja tänään muistelimme kesäloman tapahtumia. Ensi tiistaina on uudet aiheet, silloin kerron pikkuisen pihani kasveista ja kukista.