SDP:n Tulevaisuusfoorumiin 9.9 osallistui n. 500 ihmistä ympäri Suomen ja se oli virkistävän uudenlainen seminaari. Tommy Tabermann juonsi tilaisuuden, lyhyet ytimekkäät puheenvuorot kuultiin "livenä". Nuorten edustajan mukaan periaatteet vapaus, tasa-arvo, solidaarisuus ja rauha tarvitsevat ajanmukaistamista ja kirkastusta. SDP:n rakenteita on uudistettava ja puolueen puheenjohtaja on valittava jäsenäänestyksellä. Ympäristökysymykset ratkaisevat sen, mihin puolueeseen nuoret samaistuvat! Rehellisen itsetutkiskelun kautta puolue voittaa nuorten kannatuksen. Tulevaisuudessa on oltava kaikkien palkansaajien asialla, palkkatasa-arvoon on vielä pitkä matka. Tämä seminaari oli lähtölaukaus, jatkoa luvattiin ja sitä myös toivottiin.

 

Yksi keskustelun aiheista oli julkinen terveydenhoito – se on nyt veitsenterällä. Julkisesta terveydenhoidosta otetaan tosissaan mittaa. Vaarana on, että pitkiin jonoihin kyllästyneet kansalaiset vaihtavat terveyspalvelut yksityisiin palveluihin, maksoi, mitä maksoi. Joskus se on myös pakko tehdä, vaikkei olisi varaakaan. Surullista, sillä vaarana on, että julkisesta terveydenhoidosta tulee näin köyhäinhoitoa. Päätimme ehdottomasti puolustaa julkista terveydenhoitoa. Rikkaan ja köyhän välinen kuilu on se, jonka kaventamiseksi pitää tehdä kaikki mahdollinen - se on suurin tasa-arvon este.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Säilyvätkö julkisessa terveydenhoidossa pätevät, motivoituneet työntekijät vai hakeutuvatko he yksityiselle puolelle? Mitä luulet? Miten eri asuinalueilla palvelut hoituvat oikeudenmukaisesti jos julkinen terveydenhoito rapautuu? Suomessa tarvitaan toimiva julkinen terveydenhoito, jokaisella on oltava mahdollisuus saada tarvitsemaansa hoitoa. Irma