Uutisten mukaan Etelä-Suomen lääninhallitus ryhtyy selvittämään yhden helsinkiläisen sairaalan oloja. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille lähetetään tällä viikolla kysely sairaalan henkilöstö- ja tilaongelmista. Periaatteessa lääninhallituksella on mahdollisuus vaatia epäkohtien korjaamista sakon uhalla, mutta kunnille määrätään uhkasakkoja kuitenkin erittäin harvoin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Viime viikolla luin lehdestä uutisen, jossa epäiltiin tämän sairaalan potilasturvallisuuden olevan uhattuna, koska lääkäreitä on liian vähän. Myös tiloja moitittiin, sairaalan päivystyksen ylikuormitus on jatkunut jo pitkään. Viime aikoina tilanne on entisestään pahentunut. Mutta johto on kiistänyt, että potilasturvallisuus olisi missään vaiheessa vaarantunut. Sen mukaan iltaruuhkien helpottamiseksi on jo suunniteltu lääkärivahvistusta.

 

Tapasin eilen yhden tutun sairaanhoitajan ja hän kertoi sairaaloiden arjesta ja omasta työstään. Joka kerta kun hänet tapaan, ihmettelen mistä hän voimansa ammentaa ja jaksaa tehdä työtään? Alituinen kiire, suuri vastuu, huono johtamien ja henkilöstön/ammattilaisten puute ovat suurimpia ongelmia hänen työssään. Palkan pitäisi myös olla parempi. Pitäkää ihmeessä huoli näistä hyvistä, nuorista ammattilaisista. Liian moni heistä on jo vaihtanut maata. Mitähän tutkimuksissa paljastuu?  Irma