Budjetti vaikeuttaa pienituloisten vanhusten ja lapsiperheiden elämää. Verot nousevat ja palvelut heikkenevät.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuihin kaavaillut korotukset vaarantavat kansalaisten yhdenvertaisuuden. Onko se oikeudenmukaista politiikkaa? Hallituksen budjettiesityksen mukaan asiakasmaksuja korotettaisiin ensi vuoden elokuussa ja maksut sidottaisiin yleiseen kustannuskehitykseen vuodesta 2009 alkaen. Korotukset rajoittaisivat pienituloisten mahdollisuuksia julkisten palveluiden käyttämiseen ja lisäisivät syrjäytymisvaaraa.

 

Tiedän, että esim. kansaneläkkeen tai peruspäivärahan varassa elävät vammaiset joutuvat jo nyt usein hakemaan toimeentulotukea asiakasmaksuista selviämiseen. Miksi hallitus haluaa vaikeuttaa köyhimpien ihmisten/perheiden asemaa? Maksujen korotus koskee kipeimmin paljon palveluja käyttäviä lapsiperheitä, vammaisia, vanhuksia. Hallitus leikkaa myös budjetissa lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen rahoja.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tästä ei hyvää seuraa – meidän kaikkien etu on, että yhteiskunnassa kaikki pysyvät mukana, eivätkä syrjäydy. Jokainen ropo, joka lapsiin sijoitetaan maksaa tulevaisuudessa korkoa! Irma