Metrossa silmiini osui perhe - lapset noin 1½  ja 4- vuotiaita. Perheellä oli  matkaeväänä megaiso karkkipussi ja se hupeni isän ja lasten suihin vajaassa 10 minuutissa. Pienimmäinen istui rattaissa ja karkkeja hänelle tarjottiin ja hän halusi tiiviiseen tahtiin, lapsi hotki karamellit nielemällä. Iso itku tuli kun karkkipussi oli tyhjä, siihen auttoi mehutetran löytyminen äidin kassista.

Me aikuiset teemme karhunpalveluksen lapsille karkkeja, limsaa ja makeita mehuja tuputtamalla. Lehdissä on kirjoitettu, miten tietyt lisäaineet aiheuttavat lapsille jopa liiallista vilkkautta. Eivät kaikki lisäaineet terveellisiä ole. Terveellisempää olisi pureskella vihanneksia ja hedelmiä. Missä kunnossa ovat lasten hampaat nykyään? Televisiossa on menossa ohjelma Elämä pelissä - pidetään huoli pienistäkin ihmisistä ja heidän terveydestään. Kyllä yksi karkkipäivä viikossa riittää. Mutta toisaalta mistäpä minä tiedän, vaikka näiden lasten karkkipäivä olisi ollut juuri tuolloin kun heidät tapasin. Mutta aika pienenä karkkeja näköjään syödään?

                                    893948.jpg

Mistä on nämä karkit tehty? Väriainetta on ainakin rutkasti ja hinta näytti olevan liki 7 euroa kilo. Hedelmiä saa huomattavasti halvemmalla kilohinnalla. Irma