Tämmöinen otsikko oli Hesarissa 15.9 ja tottahan se on. Tänään lautakunnassa klo 16 jatkuu tiukka keskustelu asiasta. Esittelevä virkamies toi maastotapahtumien suuntalinjat lautakuntaan vain tiedoksi merkittäväksi, mutta haluamme päästä vaikuttamaan myös asiaan.

Maastotapahtumien suuntalinjojen tarkoituksena on määritellä, millä ehdoilla liikunta-, luonnonsuojelu-, ulkoilu- ja retkeilyjärjestöt saavat järjestää tapahtumia Helsingin luonnonsuojelualueilla. Järjestöt toivovat, että viranomaiset ja käyttäjäjärjestöt yhdessä valmistelisivat suuntalinjat, mutta katsovat, ettei ympäristökeskus ota huomioon niiden näkökantoja. Ympäristökeskus kutsui järjestöjen edustajat viime joulukuussa keskustelemaan maastotapahtumien periaatteista, mutta esim. partiojärjestö ei saanut kutsua? Miksi?

 

Järjestöt ovat valmiita yhteistyöhön, jotta eri käyttäjäryhmien tarpeet ja luontoarvojen säilyminen voidaan varmistaa ja että maastotapahtumien järjestämisen Helsingin ulkoilukäyttöön hankkimilla alueilla voidaan jatkossakin turvata.

Nuuksion ulkoilualueilla on järjestetty vuosikymmeniä maastotapahtumia. Siitä huolimatta ne ovat pysyneet niin hyvinä, että ne on otettu Natura 2000 – verkostoon, eikö se osoita, että tapahtumista ei ole ollut haittaa luontoarvoille!

Mitä ja keitä varten Helsingillä on ulkoilukäyttöön hankittuja virkistysalueita?

 

                905761.jpg

Tässä on lähikuva Vierumäen maastosta - puolukat ovat kypsiä!

Ulkoilu luonnossa rentouttaa ja on terveellistä. Irma