Punapaitaiset tehyläiset seurasivat viime viikolla eduskunnan lehtereillä, miten hallitus vastasi opposition välikysymykseen hoidon laadun ja ammattitaitoisen työvoiman turvaamisesta.
Valkoisissa sadetakeissa tehyläiset marssivat kadulla ja peräsivät luvattuja palkankorotuksia. Terveydenhuollon ammattilaisten ylityökielto on pakottanut sairaaloita keskeyttämään leikkausjonojen purkamisen, henkilöstöä on siirretty kiireellistä hoitoa antaville osastoille ja virkasuhteisia määrätty varallaoloon.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jos ja kun lakko tulee, vaikeutuu hoitoon pääsy todella. Kyllä oli vastuutonta vaalitaktiikkaa, kun mentiin lupailemaan tasa- arvotupoa ja palkankorotuksia. Lupausten tulee olla sellaisia, että niissä on myös mahdollista pysyä, nyt ei näytä "Toivo" olevan sanansa mittainen mies.

 

Sairaanhoitajat haluavat oikeutetusti kunnon palkan vastuullisesta työstään. Samoin olisivat halunneet myös lastentarhanopettajat ja palkka taitaakin olla syynä, kun lastentarhanopettajia valuu koulunpuolelle töihin. Pulassa ollaan pian päivähoidossakin! Sitä paitsi jos tehyläisten lakko tulee, jäävät päiväkodeissa työssä olevat lastenhoitajat lakkoon. Vajaalla mitoituksella ei voida toimia ja se tulee vaikuttamaan päivähoidon arkeen. Tehyläisten lakko tulee vaikuttamaan monella tavalla ihmisten elämään. Mielenkiintoista on nähdä avautuuko valtion kukkaro ja hoidetaanko homma kuntoon ilman lakkoa?

 

Miksi on niin vaikeaa hoitaa kaikkien matalapalkkaisten naisten palkat kuntoon? Ollaanko me liian kilttejä? Irma