Helsingissä vietetään perinteisesti 17.10 asunnottomien yötä - Suomessa on jopa 3 000 pitkäaikaisasunnotonta! Saa nähdä tuleeko paikalle politiikkoja – ovathan kunnallisvaalitkin tulossa! Juhlapuheiden pitäjien ei tarvitse miettiä mihin seuraavana yönä päänsä kallistavat, mutta yhteistä tahtoa ja ymmärrystä tarvitaan.

 

Saa nähdä löytyykö sitä neljältä viisaalta mieheltä, joita sosiaaliasiamies Lilli Autti haastattelee? Helsingin asunto-ohjelman 2004 -2008 tavoitteena on mm. tarjota asukkailleen terveellinen ja turvallinen kaupunki ja löytää tasapaino lapsiperheille ja yksin asuville tarkoitettujen asumisratkaisujen välille. Myös opiskelijoille, kotona asuville nuorille ja muille tilapäisesti sukulaisten ja tuttavien luona asuville tulee antaa mahdollisuus oman kodin ja perheen perustamiseen. Eri kulttuureista tulevilla ei aina ole helppoa sopeutua meidän asumiskulttuuriimme, tulee törmäyksiä ja pahimmassa tapauksessa häätö. Uuteen kotimaahan sopeutumisessa tarvitaan ohjausta, häätö ei ole halpa ratkaisu.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sosiaalinen isännöinti ja asumisneuvonta ovat osoittautuneet tehokkaiksi keinoiksi auttaa ihmisiä. Eikö tätä hyväksi koettua toimintaa kannattaisi laajentaa? Köyhyys ja syrjäytyminen ovat kipeitä asioita, kunnan rooli on keskeinen kun huolehditaan ihmisten hyvinvoinnista. Varhainen tuki ja moniammatillinen yhteistyö maksaa itsensä monin kerroin takaisin kaikilla mittareilla laskettuna. Pidetään huoli heikoimmista! Irma