Naisiin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma, joka on este sukupuolten välisen tasa-arvon saavuttamiselle yhteiskunnassa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yleisimmin naiset joutuvat väkivallan kohteeksi pari-, lähi- tai tuttavuussuhteissaan. Vuosittain 90 000 naista on avo- tai aviomiehensä fyysisen väkivallan kohteena. Naiset ovat myös työpaikoilla ja opiskeluympäristöissä väkivallan kohteena.

Vuonna 2001 nuorista naisista puolet oli joutunut vähintään yhdenlaisen seksuaalisen häirinnän kohteeksi kahden viimeisen vuoden aikana. Kuka tahansa nainen voi kokea väkivaltaa riippumatta iästä, sosiaalisesta asemasta, uskonnosta, kansallisuudesta ja vastaavasta.

Väkivallasta vaietaan usein, sillä neljä naista kymmenestä ei kerro kokemastaan väkivallasta kenellekään. Parisuhdeväkivaltaa kokeneista naisista kolmannes hakee apua viranomaisilta (esimerkiksi poliisilta, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöltä sekä turvakodista) ja samoin kolmannes etsii tukea ystäviltään, omaisiltaan ja työtovereiltaan.

 

Tämä on arjen todellisuutta. Kävin kurkkaamassa Nettiturvakodin sivuja, siellä on kirjoituspalsta ja toivonkin, että mahdollisimman moni löytää sen. Sitä kautta voi löytyä apua omaan hätään, tuskaan ja murheeseen. Turvallista viikonloppua! Irma