Demon naispoliitikoista koostuva delegaatio matkustaa Dar es Salaamiin marraskuun viimeiseksi viikoksi. Delegaatiossa on edustus poliittisista naisjärjestöistä, NYTKIS ry:stä sekä eduskunnan naisverkosta. Dar es Salaamissa suomalaisnaiset osallistuvat Demon ja Tanzania Centre for Democracyn järjestämään Training of trainers -seminaariin, jonka tarkoituksena on aloittaa tansanialaisten naispoliitikkojen kouluttaminen kouluttajiksi. Nämä kouluttajat tulevat aikoinaan viemään Demon ohjelmaa paikallistasolle, missä erityisenä huomionkohteena on naisten poliittisen äänivallan lisäämisen ohella paikallisbudjetin monitorointi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Suomalaisdelegaatio osallistuu Dar es Salaamissa lisäksi Helsinki-prosessin seurantakokouksiin (Helsinki Process on Globalization and Democracy) ja Demon yhdessä Kansalaisten maailmannäyttämön kanssa järjestämään tilaisuuteen, joka pyrkii etsimään keinoja, joiden avulla kansalaisyhteiskunnan ja politiikan toimijat - yhdessä ja erikseen - voisivat saada kehitysyhteistyötä koskevia asioita päätöksenteon agendalle eri politiikkatasoilla.

 

Tämmöiselle matkalle olen lähdössä, on hienoa päästä Tansaniaan tapaamaan paikallisia naisia. Aina on myös mahdollisuus oppia uutta, kun kulkee avoimin mielin. Irma