Helsingin Sosialidemokraatit ovat huolissaan yhteiskunnan eriarvoistumisen ja välinpitämättömyyden kasvusta. Suomen talouskasvusta on muutama prosentti parhaiten ansaitsevia vienyt leijonan osan, ja pienituloisten tulokehitys on ollut varsin jopa negatiivista. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Puheista tekoihin – tasa-arvo läpäiseväksi näkökulmaksi 

Helsingin sosialidemokraatit pitävät tasa-arvoisen ja solidaarisen yhteiskunnan kehittämisen kannalta välttämättömänä, että määrätietoisesti kavennetaan tuloeroja. Verokevennysten pääpaino on kohdistettava pieni- ja keskituloisten verotuksen keventämiseen. Hallituksen valmistelema yritysvarallisuuden perintöveron poisto ja myyntivoittojen ja pääomatulojen matala verotaso kasvattavat eriarvoisuutta. Kaikkien kansalaisten tulee veronmaksukykynsä mukaan osallistua yhteisen hyvinvointivaltiomme rahoitukseen.

 

Panostusta ennaltaehkäiseviin toimintoihin 

Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä koulutus ajautuvat kriisiin, jos valtion lisärahoitusta ei osoiteta kunnille. Panostus on suunnattava ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, joilla varmistetaan peruspalveluiden saatavuus. Eduskunnan opposition esitys 600 miljoonan euron lisärahoituksesta kunnille on vahvasti perusteltu. Kunnallisveroprosentit uhkaavat nousta monissa kunnissa täysin kohtuuttomalle tasolle.

 

Samalla tulee huolehtia palvelukykyisestä joukkoliikenteestä. Helsingin ja muiden suurten kaupunkien näkökulmasta vastuullista liikennepolitiikkaa olisi pikaisen ja merkittävän valtion rahoituksen osoittaminen kaupunkien joukkoliikenteelle. Myös pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä vahvistavien länsimetron ja kehäradan valtion rahoitus on toteuttava täysimääräisesti hankkeiden toteutusaikataulun mukaisesti.

Julkilausuma, Helsingin Sosialidemokraatit ry,

Piirikokous 10.11.2007

Olen Helsingin Sosialidemokraatit ry:n piirihallituksessa vuonna 2008 – alkaa kolmas kausi tässä pestissä ja otan luottamustoimen ilolla vastaan.Kiitos. Irma