Eilinen (12.11.07 Eduskunnan kansalaisinfo) tilaisuus on pyörinyt mielessä, hyvä, että se järjestettiin! Illan keskustelu veti hiljaiseksi. Paikalla oli n. 30 ihmistä ja moni paikalla olleista kyseli miksi köyhyydestä ei puhu kukaan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yksi äiti suri sitä, ettei lapsi pääse lukioon ja syy on se, että ei ole rahaa kirjoihin. Ei ole myöskään rahaa harrastuksiin. Äiti kertoi, ettei hän ole puhunut asiasta ennen, mutta nyt oli hyvä tilaisuus tehdä se. Hänen perheensä on elänyt köyhyydessä vuosia ja lapset ovat myös nyt ymmärtäneet, että perhe on erilainen.

Mukana oli myös hiljaisia ihmisiä, ovatko he antaneet jo periksi! Työttömyys, pätkä- ja määräaikaistyöt horjuttavat taloutta. Leipäjonot kasvavat, kukaan ei huvikseen seiso julkisella paikalla leipäjonossa! Ei ihme, että kirpputorit yleistyvät ja rikkinäisetkin lastenvaatteet kelpaavat, niitä haetaan suoraan kotoa.

Huoli arjesta puristaa rinnasta ja monesti siitä seuraa myös sairautta. Joulu on tulossa, toisten pöydät notkuvat herkuista ja toisilla ei ole kotia, ruokaa, ystäviä, joululahjoja.

Helsingin asunnottomien joukossa on myös perheitä, lapset ovat sukulaisissa, äiti ja isä jossain – toivon, että perheille löytyy jouluksi yhteinen paikka viettää aikaa yhdessä. Onko yhteiskunnan turvaverkko ratkennut? Irma