Narsisti imee kumppanistaan kaikki voimat, tämmöinen otsikko oli Kirkko & kaupunki lehdessä 31.10.2007. Hienoa, että asiasta kirjoitetaan, markkinoille on tullut hyviä kirjoja teemasta. Narsistin uhreja täytyy auttaa ja tukea, myös lapsia. Mikä on narsistin lapsen tilanne? Usein näihin suhteisiin liittyy väkivaltaa ja lasten turvallinen elämä on silloin vaarassa. On arvioitu, että Suomessa elää 200 000 lasta perheväkivaltatilanteessa näkijänä ja kokijana. Mitä on lapsuus, kun joutuu elämään pelossa ja ahdistuksessa, se jättää jälkensä ja apua nämä lapset tarvitsevat. 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Narsismin juuret ovat varhaisessa lapsuudessa ja ne johtuvat mm hylkäämiskokemuksista, narsismi on mielenterveysongelma. On mahdotonta hoitaa perheessä tämmöistä aikuista, siihen tarvitaan ammattiauttajia. Narsisti voi näyttää mallikansalaiselta, vaikeat tunne-elämän ongelmat kohdistuvat lähimpiin ihmisiin, perheeseen. Narsisti ei ota vastuuta mistään, ei edes itsestään, hän ei näe ongelmiaan eikä yleensä hakeudu hoitoon. Narsistin kanssa elävästä tulee uhri. Tässä onkin lähipiirin tultava avuksi ja jonkun on osattava kuunnella myös uhria. Elämä narsistin kanssa syö itsetuntoa ja vie aikaa, että tästä suosta noustaan.

 

Jokaisella on oikeus hyvään elämään ja narsistin sylkykuppina ei kannata olla. Narsismin uhri joutuu kokoamaan uudelleen itsensä, niin myös lapsi. "Terveessä" perheessä elävä lapsi pystyy keskittymään mm koulunkäyntiin, kun ei tarvitse pelätä väkivaltaa, pahoinpitelyä. Tällä hetkellä lasten terapiajonot ovat liian pitkät – lapsen hätään on vastattava heti. Vanhemman terapeuttina olo ei ole lapsen tehtävä, leikki on lapsen työtä.

 

Helsingin Sos.dem. Naisyhdistys haluaa keskustella lasten elämästä – tilaisuus on avoin kaikille -tule mukaan!

Tänään 5.11.2007 klo 17.30 -19 Pentti Arajärvi, oikeustieteen tohtori, alustaa - Lasten asemasta! Naisyhdistyksen kokous on Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5A. 

 

Ma 12.11 klo 17- 19 on seuraava kaikille avoin tilaisuus Eduskunnan kansalaisinfossa, os. Arkadiankatu 3

Sosiaaliasiamies Lilli Autti alustaa aiheesta: Köyhyys & syrjäytyneisyys lapsen näkökulmasta!! Tervetuloa! Irma