Onko yhteiskunta eriarvoistumassa ja suomalainen hyvinvointimalli menossa romukoppaan? Ovatko sosiaali- ja terveyspalvelut ajautumassa kriisiin? Suomessa 300 000 lasta/nuorta syö psyykelääkkeitä, 15 000 lasta on otettu huostaan ja 200 000 lasta elää näkijänä ja kokijana väkivaltaisissa perheissä.
Nämä lapset, nuoret ja heidän perheensä tarvitsevat apua ja tukea. Mitä maksavat korjaava työ, laitoshoito ja huostaanotto? Laman aikaan riisuttiin palveluita, niitä ei ole palautettu. Julkisissa palveluissa ei ole tänään aikaa ennalta ehkäisevään työhön, perustyö vie kaiken ajan sosiaali-, terveys- ja opetuspalveluissa. Tehokkuus, tehokkus, tehokkuus se on päivänsana, tämä ei ole rahasta kiinni. Suomen talous on hyvässä kunnossa, mutta euroja ei riitä kuntien peruspalvelujen tukemiseen?
Kovat arvot jylläävät, onko terveydenhoito tarkoitus yksityistää? Fakta on, että köyhät saavat huonompia terveyspalveluita kuin rikkaat. Tämä jos mikä johtaa eriarvoistumiseen. Köyhyys lisääntyy, omalla pienellä palkalla, opintotuella ei tulla toimeen.
 
Työttömyys on yksi köyhyyden syistä. Helsingissä on 19 000 työtöntä, mutta 13 000 heistä olisi kykeneviä työhön - missä mättää kun työtä ei löydy, se on resurssien tuhlausta. Kun työttömyys on pienentynyt, työttömiksi jääneet häpeilevät ja miettivät mikä heissä on vikana kun samalla on pulaa työvoimasta. Miksi työttömien työpanos, ammattitaito ei kelpaa? 
Asunnottomuus on häpeäpilkku 2000 - luvulla, eikö olisi aika saada kuntoon asuntoasiatkin. Paljon on työtä rakkaassa kotimaassa ja näihin talkoisiin tarvitaan kaikki. Irma