Jos kaapissasi roikkuu turha talvitakki, voit viedä sen diakoniatyön takkikeräykseen. Joku helsinkiläinen saa talveksi päälleen lämpimän takin. Herttoniemen seurakunta järjestää talvitakkikeräyksen eri puolilla kaupunkia. Keräyspisteisiin voi viedä kaikenlaisia talvitakkeja, miesten, naisten ja lasten. Mallilla ei ole väliä, mutta takkien on oltava hyväkuntoisia, ehjiä ja puhtaita. Takit jaetaan tarvitseville Myllypuron Liikuntamyllyllä kaikkien seurakuntien yhteisessä adventtijuhlassa perjantaina 30. marraskuuta. Paikalle odotetaan jopa tuhatta vähävaraista ihmistä. Heistä suuri osa käy Myllypuron ruokajakelussa hakemassa ruokaa. Tiistaisin ja perjantaisin jonossa on jopa 650- 800 ihmistä.


Jos takkeja jää yli, ne myydään Myllypurossa, Neulapadontien Diakoniakirppiksellä diakoniatyön hyväksi. Herttoniemen seurakunnan kirppistä pyörittää suuri vapaaehtoisjoukko.
Vanha mutta hyvä talvitakki on kuin joululahja seurakuntalaiselta jollekin tarvitsevalle. Takkikeräys on myös eräänlainen herätyshuuto. Tällaista ruoka- ja vaateapua tarvitaan edelleen 2000-luvun Helsingissä.


Tänne voit mm. viedä takin:
Herttoniemen kirkkoherranvirasto, Hiihtomäentie 23. Ma, ti, to, pe klo 10- 14 ja ke klo 12-18.
Myllypuron kirkko, diakoniatoimisto, Myllynsiipi 10, ma ja to klo 9-10.
Malmin kirkkoherranvirasto, Kunnantie 1, ma-pe klo 9-15 ja ke klo 9-17.

M

unkkiniemen kirkkoherranvirasto, diakoniatoimisto, Laajalahdentie 10 d, ti klo 10-12.
Matteuksenkirkko, diakoniatoimisto, Turunlinnantie 3, to klo 10-11
Vuosaaren Columbus- kauppakeskus, Albatrossin seurakuntatila, 2.krs, Kahvikuja 3, 29.10.-2.11. klo 10-14.


                               1036721.jpg

Siivotaan kaapit ja komerot, tehdään hyvä työ -lahjoitetaan takkeja kiertoon! Öisin on kylmää ja talvi tulee! Irma