Hallitus ei suostu neuvottelemaan kunnollisen kuoppakorotuksen antamisesta hoitajille. Kunnilla ei ole mahdollisuutta nostaa hoitoalan palkkoja, ellei hallitus anna siihen rahaa. Ainoa, joka jumiutuneen tilanteen pystyy ratkaisemaan, on hallitus. Hallituksella on miljardien eurojen ylijäämä käytössään, mutta onko tahtoa lunastaa lupaukset?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tehyn työtaisteluun liittyvät joukkoirtisanoutumiset Helsingin terveydenhoito- ja sosiaalipalveluissa astuvat voimaan 19.11, jos sitä ennen ei tule sopimusta.

Kaupungin terveydenhoito- ja sosiaalipalvelut toimivat toistaiseksi normaalisti, ja niitä koskevista poikkeusjärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin sekä kaupungin internetsivulla että terveyskeskuksen ja sosiaaliviraston internetsivuilla.

Terveyskeskuksessa mahdollinen henkilöstön joukkoirtisanoutuminen vaikuttaa eniten Malmin sairaalan päivystyksen ja Auroran sairaalan psykiatristen akuuttiosastojen toimintaan. Terveysasemilla ja kaupungin sairaaloissa laboratorio- ja röntgenpalvelut saattavat vaikeutua. Neuvontaa terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissa saa ympäri vuorokauden soittamalla terveysneuvontapuhelimeen, jonka numero on (09) 10023.

Tehyn työtaistelu vaikuttaa Helsingissä myös Hus:n hoitamiin erikoissairaanhoidon palveluihin. Näitä palveluja koskevista järjestelyistä on saatavissa tietoa Husin verkkosivuilta.

Sosiaalivirastossa joukkoirtisanoutumisilmoituksen allekirjoittaneet työntekijät työskentelevät ensisijassa päihdehuollossa, vammaistyön ja vanhusten palvelujen yksiköissä ja muutamia lasten päivähoidossa. Toivottavasti tähän taisteluun ei tarvitse ryhtyä! Irma