Työeläkettä saavien verotus kevenee eduskuntavaaleissa luvatulla tavalla ensi vuonna. Veronmaksajain keskusliiton selvityksen mukaan työeläkettä nostavien eläkeläisten verotus on silloin käytännössä samalla tasolla kuin palkansaajien verotus. Kaikki pääpuolueet lupasivat ennen viime kevään vaaleja korjata työeläkettä saavien verotuksen vinoumat.

 

Hallitusohjelmassa eläkeläisten verotus luvattiin alentaa "kaikilla tulotasoilla korkeintaan palkansaajien verotuksen tasolle". Eläkeläisiä on verotettu ankarammin kuin palkansaajia, jos vuositulot ovat osuneet 13 000:n ja 37 000 euron haarukkaan. Valtionverotuksen eläketulovähennystä aiotaan korottaa ensi vuonna. Tämä toteuttaa hallitusohjelman tavoitteen, kun verrataan yksinäisen eläkkeensaajan ja 53 vuotta täyttäneen palkansaajan veroastetta. Veronmaksajien etujärjestö olisi toivonut, että vertailu olisi tehty alle 53-vuotiaisiin. Tähän ryhmään verrattuna eläketulovähennyksen korotuksen korjaava vaikutus loppuu, kun vuosieläkkeen määrä kipuaa 31 000 euroon.

 

Oikeus toteutuu vihdoin, miksi pieniä eläkkeitä saavia on kohdeltu väärin?

On aika saada korjaus tähän hommaan. Eikö tätä olisi voitu tehdä jo aiemmin? Suomessa on paljon yksinäisiä ikäihmisiä, jotka kituuttavat todella pienillä eläkkeillä - suurin osa heistä on naisia! He eivät halua hakea apua kunnalta, omilla on toimeen tultava.  Vanhusten ja lasten puolesta on puhuttava, jotta heidänkin "äänensä" kuuluisi. Irma