Ruokintapaikka kannattaa laittaa lähelle pensaita, jotta pikkulinnut voivat syödä turvallisesti. Puut ja pensaat suojaavat tuulilta. Isäni istui keittiön pöydän ääressä ja seurasi lintujen touhuja lapsuuteni maisemissa Kainuussa. Lintulaudan pikkulinnut, puuta hakkaava tikka ja pihlajassa pyrähtelevät tilhet olivat hänen ilonaan. Isältäni olen perinyt kiinnostuksen lintuihin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Oman ruokintapaikkani vakiovieraita ovat viherpeipot, tali-, sini-, ja kuusitiaiset. Orava ja mustarastas syövät maahan tippuneita tähteitä sulassa sovussa. Linnut äänestävät siivillään, siirtyvät sinne missä on paremmat antimet.  Silava maistuu tiaisille, tikoille ja harakalle. Kaura on varpusten, keltasirkkujen ja punatulkkujen suosikkiruokaa. Auringonkukan siemeniä popsivat punatulkut, viherpeipot ja tiaiset. Kuivattuja pihlajanmarjoja voi tarjoilla rastaille ja tilhille. Leivänmurut kelpaavat varpusille ja mustarastaille.

 

Helsingin kaupungin yhteisillä viheralueilla saa ruokkia lintuja, jos toimii oikein. Ruokaa ei saa heittää maahan, se on laitettava lintulaudalle tai vastaavalle. Linnut voivat levittää tarttuvia tauteja, siksi niiden ruokinta on kielletty toreilla ja eräissä puistoissa.  Töölönlahden talvilintukeidas on hyvä ja upea paikka ruokkia talvehtivia sorsia. Niemenmäessä, Lauttasaaren Särkiniemessä ja Haltialan metsässä voi myös ruokkia lintuja.

 

                                  1127700.jpg

Viikonloppuisin lisään evästä linnnuille ja tämä pöntöllinen riittää yhden viikon. Iloisia päiviä.Irma