Amnestyn Helsingin yliopiston opiskelijaryhmä järjestää maanantaina 10.12 kynttilämielenilmauksen naisiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa vastaan.
Mielenilmaukseen kokoonnutaan klo 16.45 Kiasman aukiolla, josta siirrytään klo 17 Senaatintorille. Tapahtumassa puhuvat PMMP-yhtyeen Paula Vesala, Suomen UNIFEMin toiminnanjohtaja Leena Schmidt, Terveyslautakunnan puheenjohtaja Suzan Ikävalko ja Amnestyn viestintäpäällikkö Noora Jokinen.

Kynttilämielenilmaus on osa Amnestyn naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista
Joku raja! -kampanjaa. Kynttilöitä saa paikan päältä. Tapahtumassa voi myös allekirjoittaa aiheeseen liittyvän vetoomuksen. Tervetuloa mukaan!

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Suomen osasto vaatii hallitusta varmistamaan, että seksuaalisen väkivallan uhrit saavat Suomessa tehokkaasti apua, tukea ja oikeutta. Amnesty on laatinut hallitukselle kuusi konkreettista suositusta seksuaalisen väkivallan vastaisen työn tehostamiseksi. Vaatimustensa tueksi järjestö kerää nimiä vetoomukseen, joka luovutetaan keskeisille ministereille kansainvälisen naistenpäivän yhteydessä maaliskuussa.

Seksuaalisen väkivallan uhreille ei ole Suomessa tarjolla riittäviä palveluita ja tukea väkivaltakokemuksesta toipumiseen. Myös seksuaalisen väkivallan rikostutkinta ja oikeusprosessit vaativat tehostamista.
 

Hienoa, että tämmöinen tilaisuus järjestetään.
Irma