Tansaniassa, Dar es Salaamiissa, hampaat pestiin pullovedellä. Hotellissa oli kaunis toivomus, ettei vettä tuhlattaisi. Mietin, miten paljon sairauksia likainen vesi aiheuttaa asukkaille ja etenkin lapsille Afrikassa? Joka päivä hankin pullovettä mukaan, jotta pärjäisin siinä kuumuudessa. Liian monet tällä maapallolla kärsivät vesipulasta. Suomessa vessanpönttökin huuhdellaan "puhtaalla" vedellä, se on tuhlausta.

 

Sattuu niitä vahinkoja täällä Suomessakin. Viikonloppuna noin 40 ihmistä on joutunut  tiputukseen saastuneen juomaveden vuoksi Nokialla. Kaikkiaan terveyskeskukseen on hakeutunut vatsataudin vuoksi noin 70–80 potilasta. Osa tarvitsee tiputuksen lisäksi sairaalahoitoa. Laajan epidemian aiheutti jäteveden pääsy juomavesiverkostoon. Juomavettä pitää keittää viisi minuuttia ennen käyttöä. Allergiset eivät voi käyttää vesijohtovettä edes pesuvetenä. Vesilaitos jakaa pullotettua juomavettä ympäri vuorokauden.

 

Dar es Salaamissa, meren rannalla tuoksui levä, vedenraja oli paennut kauas. Kalastus on yksi elinkeinoista Tansaniassa. Tässä kuvassa perhe lapsineen on menossa kalastamaan.

 

            1101958.jpg

Kauniita olivat maisemat tuolla Dar es Salaamin rannikolla. Irma