Lapsia täytyy myös opastaa käyttämään kirjaston palveluja, ei kaikkia kirjoja tarvitse ostaa ja omistaa. Kirjastokortti on arvokas kuten pankki- ja luottokorttikin. Saahan sillä lainaksi kaupungin omaisuutta, kirjoja, lehtiä ja cd-levyjä. Kirjastosta saa myös tunnusluvun ja sillä pääsee käyttämään kirjaston asiakastietokoneita.
Mitä sitten kun kirjastokortti katoaa ja joutuu jonkun tuiki tuntemattoman käsiin? Onko kortin oikea omistaja vastuussa lainatuista/kadonneista kirjoista? Kyllä kortinomistaja on vastuussa kadonneella tai varastetulla kirjastokortilla lainatuista teoksista ja kertyneistä maksuista, jos kirjastokortin väärinkäyttö on tapahtunut ennen kuin olet tehnyt kortin katoamisilmoituksen. Vastuu koskee myös takaajaa. Kadonneeksi ilmoittamasi kirjastokortti poistetaan käytöstä. Uusi kirjastokortti on maksullinen.

Kadonneesta kortista on ilmoitettava heti kirjastoon, ilmoitus poliisille ei riitä. Ilmoituksen voi tehdä kaikkina viikonpäivinä, vuorokauden ympäri, soittamalla numeroon 310 85309.
Myös osoitteenmuutos täytyy ilmoittaa välittömästi kirjastoon. Tämä on kirjastokortin haltijan velvollisuus. Postiin tehty ilmoitus ei riitä.
Osoitteenmuutoksen voi tehdä myös kirjaston sivuilla netissä.

Lisätietoja kaupunginkirjaston tiedotteesta.

 

Tässä oli uutta tietoa – täytyy olla tarkkana kaikkien korttien kanssa.
Luen parhaillaan Hannu Väisäsen palkittua teosta, Toiset kengät. Iloisia lukuhetkiä. Irma