Elämme historiamme vaurainta aikaa, on siis mahdollisuus tehdä hyvää perhepolitiikkaa. Jokaisella kunnalla tulee olla tavoitteena hyvinvoiva perhe ja äitien tukeminen onkin parasta mahdollista tukea lapsille. Osa meistä tekee liikaa työtä ja väsyy, liian moni on työtön ja turhautuu. Työttömyydessä elävä perhe on altis syrjäytymiselle ja tämän kurimuksen siirtyminen sukupolvelta toiselle on surullista. Nuoret ovat yhteiskuntamme peili ja lapset perheensä peilejä!

 

Lapsille ja nuorille on annettava mahdollisuus hyvään elämään ja koulunkäyntiin. Elämän alkuvuosiin kannattaa satsata, silloin luodaan perusta elämälle. Syrjäytyneet ovat suuri menetys koko yhteiskunnallemme. Ajan termi on varhainen tuki, mikä tarkoittaa sitä, että eri hallintokuntien ja ammattiryhmien on osattava tehdä todellista yhteistyötä ja tukea näin perhettä jo varhaisvaiheessa. Syrjinnän torjuminen on erityisesti pääkaupunkise Erilaisiin udun ja muiden suurten kaupunkien haaste. Suomen maahanmuuttajaväestöstä suurin osa asuu pääkaupunkiseudulla. Erilaisiin kulttuureihin kuuluvan väestön kasvaessa meidän on muutettava asenteitamme ja rakennettava palvelujärjestelmämme vastaamaan entistä paremmin erilaisten kuntalaisten tarpeisiin.

 

Monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden edistämiseksi tarvitsemme aidosti monimuotoisia työyhteisöjä ja hyvinvointipalveluja. Tulevaisuuden maailmassa pärjäävät lapsi- ja perhemyönteiset, luovat ja monikulttuuriset kaupungit, joissa on tilaa erilaisuudelle. Lasten sijaisvanhemmista / perheistä on pulaa, lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet ja ikäihmisistä on pidettävä hyvä huoli - on aika kääriä hihat ylös ja ryhtyä työhön! Irma