Italiassa armeija on komennettu putsaamaan Napolin ja sen lähialueiden katuja jätevuorista. Jätehuolto on ollut seisahduksissa yli kaksi viikkoa ja roskia on kertynyt kaduille jopa 110 000 tonnia. Asukkaat ovat sytyttäneet jätekasoja palamaan, mikä on vapauttanut ilmaan runsaasti myrkyllisiä kaasuja. Napolin jätteenkäsittelylaitokset ovat täynnä, ja asukkaat vastustavat kiivaasti vanhan kaatopaikan avaamista. Uuden suuren jätteenpolttolaitoksen piti valmistua jo viime vuonna, mutta hanke on viivästynyt. Paikallinen mafia hallitsee jätebisnestä ja hyötyy pitkittyvästä kriisistä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hälyyttäviä uutisia tuli eilen Italiasta, tv- ja lehtikuvat kertoivat vaikeasta tilanteesta. Mahtaa olla myös aikamoiset hajut, onneksi ei ole asiaa Napoliin. Toivottavasti siellä ei tapahdu mitään kamalaa. Suomessa jätehuolto pelaa sentään kohtuullisesti, kunhan vain Nokian vesiasiat saadaan pikaisesti kuntoon. Siinä on meillä aikamoinen ongelma.

 

Meillä on lähipiirissä tapahtumassa muuttoja ja niinpä komerot ja kaapit on tyhjennetty ylimääräisistä tavaroista. Eilen kuusi isoa kassillista lastenvaatteita pääsi uusiokäyttöön niitä tarvitseville ja nämä kuvassa olevat pelit, astiat, kengät, laukut yms lähtevät viikonloppuna eteenpäin. Tämä on kierrätystä parhaimmasta päästä.

Ei kannata heittää käyttökelpoisia tarvikkeita pois, niille löytyy aina käyttäjiä.

 

                   1193104.jpg

                   Pian noilla punaisilla tosuilla tepsuttelee iloinen pikkuinen kulkija. Irma