Viime viikolla, metromatkalla näin järkyttävän määrän roskaa kipattuna tienposkeen. Sitä oli täysi lavallinen ja mielestäni tuo on jo aikamoista välinpitämättömyyttä. Olen valmis hyväksymään sakottamisen, miksi pitää sallia roskaaminen?

Pääkaupunkiseudun jätemäärät kasvavat lisääntyvän kulutuksen myötä. Kuntalaiselle kierrätys ja lajittelu ovat tärkeitä oppimisenpaikkoja, ne ovat konkreettisia, päivittäisiä ympäristötekoja. Helsingin alueelle on lisättävä lajittelukeskuksia, jotta kaupunkilaisilla on mahdollisuus kierrättää. Asukkailla täytyy olla mahdollisuus osallistua jätemäärän vähentämiseen, meitä on opetettava ja kannustettava kompostoimaan biojätteitä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Joukkoliikenne on yksi keino vastata ilmastonmuutoksen haasteisiin. Tariffien korotus ja sisäisen bussiliikenteen supistumisen ovat syynä joukkoliikenteen käytön vähentymiseen.

Toimiva, edullinen joukkoliikenne on kaikkien etu, sillä on suora vaikutus ilmaan jota hengitämme. Helsingin ilmanlaatuun vaikuttavat eniten liikenteen aiheuttamat päästöt. 

 

Ilmastonmuutos puhututtaa ja olen huomannut keskustelujen tuovan pelkoa ja ahdistusta lastenmieliin. Me aikuiset olemme vastuussa ympäristöasioista. Yk:n ilmastonmuutoskokous Balilla oli askel oikeaan suuntaan, ilmastonmuutoksen hallinta nousi lopultakin maailmanlaajuiseksi ykköstavoitteeksi.

Itämeri on meille tärkeä ja sen suojelu on otettava vakavasti, rantavaltioilla on vastuu Itämerestä. Saa nähdä mitä rantavaltioiden yhteistyöllä saadaan aikaan? Irma

 

                    1189263.jpg

                                  Helsinki - kotikaupunki - Itämeren helmi!