Tänään on ollut talvinen päivä, lunta on tuiskuttanut ja tuuli oli kylmää. Tapasin kaupungilla liikkuessani yhden tutun rouvan, hän oli ollut tapaamassa miestään sairaalassa. Miestä oli pomputeltu paikasta toiseen ja vasta pojan tarmokas puuttuminen asiaan toi potilalaalle sairaalapaikan. Mies ei kuulemma jaksa liikkua enää, paino oli pudonnut kymmeniä kiloja. Eikö kukaan lääkäreistä ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää asian vakavuutta? Ei ole saanut hyvää palvelua tämä sairas mies ja se oli todella surullista kuultavaa. Vaimo on murheen murtama ja lisäksi paineita tuo miehen huono kohtelu.

Itäkeskuksessa näin kahden yksinäisen vanhuksen istuvan pyörätuolissaan pitkät ajat, onneksi olivat sisätiloissa etteivät paleltuneet. Kävin työasioilla ja aina he vain istuivat ja odottivat - ilmeisesti kuljetusta. Jossain vaiheessa kyyti oli tullut, mutta pitkältä aika varmasti tuntuu -yksin istuessa levottomassa tuulikaapissa.

Vielä yksi asia, lähetin Kelaan viestin nettisivujen kautta ja kyselin - minkälaisia palveluita yli 80 vuotias vanhus on oikeutettu saamaan Kelalta. Ei ole vastausta kuulunut, mitä varten Kelalla on netissä palaute/kysely mahdollisuus jos asiakkaiden kysymyksiin ei vastata? Onpa outoa toimintaa. Kuka kertoo mitä oikeuksia vanhuksilla oikeasti on? Irma