Helsingin päivähoidon johtamisjärjestelmä uudistettiin toimikauden alussa, se aiheutti pikkuisen "kaaoksen" kentällä. Työmäärä "ammatti"johtajilla ei ainakaan vähentynyt, onhan päivänselvää, että työ lisääntyy kun tulee useampi talo johdettavaksi. Eikö silloin lisäänny myös henkilökunta, lapset ja asiakastyö? Aikaa kuluu myös päiväkotien välillä sukkuloimiseen.

Elämähän on silkkaa muutosta, sen olen elämäni varrella oppinut, nyt on tapetilla päivähoidon ruokahuollon siirtäminen Palmialle. Mielenkiintoista nähdä, minkälaisia päätöksiä tästä asiasta tehdään?? Mielestäni tämä nykyinen käytäntö toimii upeasti, meillä on pätevä keittiöhenkilökunta, he ovat tehneet todella hyvää ruokaa ja edullisesti. Keittiön ja keittäjän rooli on arvokas kasvatusyhteisössä, tänä päivänä liian monessa kodissa syödään valmisruokaa. Päiväkotien kodinomaisuus häviää, samoin lasten mahdollisuus osallistua. Kasvatuksellinen puoli katoaa, ruokahuolto eriytyy lapsen oppimisympäristöstä. 

Miten huomioidaan  lasten vaikeat allergiat, vauvojen ruuat, erilaiset erityisruokavaliot ja niiden muutokset. Kun on oma keittäjä talossa, nämä asiat hoituvat hyvin ja ruokaa ei mene hukkaan, oma keittäjä tietää tarkalleen lapsimäärän aamulla. Miksi  tätä muutosta ajetaan niin kiivaasti eteenpäin?

Ps. Onko seuraava muutos se, että päivähoito siirtyy opetustoimeen, kuten opetusministeri tänään ehdotti? Miten silloin toimii varhainen tuki ja yhteistyö sosiaaliviraston kanssa? Irma