Kun palasin tänään iltapäivällä kotiin, oli Helsingin metroliikenne ollut täysin pysähdyksissä noin tunnin ajan. Uutisissa kerrottiin, että syynä oli Kampin metroasemalla sattunut ihmisen yliajo. Surullinen tapaus, joka aiheutti melkoisen kaaoksen metroliikenteeseen. En ole koskaan matkustanut niin ruuhkaisessa metrossa kuin tänään. Mietinpä siinä matkustaessani, että mitä sitten kun metrossa ei ole kuskeja lainkaan? Miten toimitaan kun tämmöisiä onnettomuuksia tapahtuu? Onneksi olin myöhemmin liikkeellä, enkä joutunut istumaan metrossa tuntitolkulla. Täytyy muistaa ottaa luettavaa mukaan, ettei aika käy pitkäksi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kun ahtauduimme metroon, oli siellä jo valmiina mm päiväkodin lapsiryhmä keltaisissa retkiliiveissään. Kyllä heidän retkensä sai kurjan lopun ja kotimatka venyi. Vanhemmat odottelivat varmasti huolissaan lapsiaan ja toisaalta metrolla matkaavat vanhemmat taas eivät ehkä ehtineet ajoissa hakemaan lapsiaan hoidosta. Miten pieni lapsi pääsee tämmöisessä ruuhkassa metrosta ulos, jos jää isojen ihmisten taakse puristuksiin.


Nämä poikkeustilanteet aiheuttavat monenlaisia murheita, mutta sylilapsillakin on jo kohta kännykät – joten tieto kyllä kulkee. Toivon kaikille turvallisia metroajeluja ja hyvää huomista naistenpäivää.