Näyttää siltä, että lehdistönkin huomio kiinnittyy muutamien valtikkaa heiluttavien naisasioihin tai miesasioihin, tärkeiden asioiden sijaan. Olenpa miettinyt, mitä sanottaisiin jos joku naisministeri lähettelisi viestejä työkännykällään?Voisi olla lähdönpaikka, tässä ei toteudu tasa-arvo! Kysynkin, missä ovat luvatut panostukset vanhustenhuoltoon, terveydenhuoltoon ja lapsiperheille? Hallituksella on suunnitelmat nostaa päivähoitomaksuja ja muita kunnallisia asiakasmaksuja. Pienituloisten perheiden elämää kiristetään roimasti. Entäs liikenne, siihen ei myöskään ole panostettu tarpeeksi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Samaan aikaan kuuluu uutisia, että suomalaisten asumisväljyys kasvaa hitaasti. EU-maiden vertailussa Suomi jää häntäpäähän ahtaine asuntoineen, olemme Itä-Euroopan maiden tasolla. Pienten lasten perheet asuvat ahtaasti. Suomalaisten kodissa on keskimäärin 87 neliötä, haaveena on 114 neliötä. Varakkaimmalla kymmenesosalla on käytössään keskimäärin kolme kertaa enemmän neliöitä kuin vähävaraisimmalla kymmenesosalla.

Viime vuoden lopussa oli vailla vakinaista asuntoa noin 7 300 yksineläjää ja 300 perhettä. Yli puolet asunnottomista elää pääkaupunkiseudulla, valtaosa Helsingissä. Kaikilla ei mene hyvin.

 

Opintojen keskeyttäminen on yleistynyt. Tilastokeskuksen mukaan toissa lukuvuoden aikana 6 % opiskelijoista keskeytti opintonsa eikä jatkanut missään tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Yleisintä opintojen keskeyttäminen on ammatillisessa koulutuksessa, jonka lopetti useampi kuin joka kymmenes opiskelija. Ammattikorkeakouluissa opintonsa keskeyttäneitä oli 9 % ja yliopistoissa 6 %. Tilastokeskuksen mukaan miehet keskeyttivät koulutuksen naisia useammin. Mihin ollaan matkalla, eriarvoiseen yhteiskuntaanko?