Tiedote 19.4.2008 olleesta SDP:n kevätpiirikokouksesta.

Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen ja maapallon säilyttäminen elinkelpoisena on ihmiskunnan suurin haaste. Kestävä kehitys vaatii maailmanlaajuisia sitovia tavoitteita. Euroopan unionin,  Suomen ja muiden kehittyneiden maiden on oltava ilmastonmuutoksen pysäyttämisen kärjessä.

Helsingin seutu on Suomen väestön, talouden ja liikenteen keskus. Sen tulee olla myös ilmastonmuutoksen pysäyttämisen keskus. Tiivis kaupunkirakenne palvelee sekä ilmastonmuutoksen pysäyttämistä että kansalaisten elämänlaatua. Energiatehokas rakentaminen, vähäpäästöinen energiantuotanto ja kiinteät, yhteisölliset asuinalueet palvelevat niin jokaista yksittäistä kansalaista kuin yhteistä maapalloammekin.

Kiinteä kaupunkirakenne on ympäristöystävällisen liikenteen edellytys, mutta liikenteen päästöjä ei voida vähentää pelkällä kaavoituksella. Tärkeätä on päättäväisesti vähentää yksityisautoilua, jotta ilmastoa ja puhdasta kaupunki-ilmaa voidaan suojella. Se ei saa tarkoittaa liikkumisen kalleutta. Autoilun vähentämiselle välttämättömien ruuhkamaksujen tuotto tulee käyttää joukkoliikenteen laajentamiseen ja sen maksujen alentamiseen. Parhaimmillaan ilmastonmuutoksen torjunta antaa kaikille kansalaisille mahdollisuuden tasa-arvoiseen kaupunkiliikenteeseen.

Kun Helsingistä tehdään kansalaiselle nykyistä tiiviimpi, miellyttävämpi ja yhteisöllisempi kokonaisuus, ei ilmastonmuutoksen torjunta ole väistämätön paha vaan palkitseva valinta.

              1479789.jpg

Kaunis kuva Sipoosta. Minkälaista ilmaa hengitämme, minkälaisissa vesissä uimme tulevaisuudessa? Näihin talkoisiin tarvitaan kaikki - jokaisella on mahdollisuus omilla toimillaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen.