Nuukuusviikon aiheena on ruoka: Paljonko hernekeitto painaa selkärepussa? En tiedä paljonko se painoi niillä miehillä, jotka murtautuivat naapuriin eilen iltapäivällä? Asunto oli myllätty ylösalaisin, jotain oli etsitty? Mitähän he reppuunsa saivat? Parasta tässä oli, että toinen naapuri sai kuvan autosta, rekkareista ja poliisit tulivat pian paikalle. Todella kurja päivä naapurille, jälkien siivoaminen ei ole mukavaa puuhaa.

Viikolla oli surullinen uutinen lehdessä - Nälänhädän uhka kasvaa. Maailmanpankki varoittaa maailmantalouden laskusuhdanteesta ja se varoittaa erityisesti uhkaavasta nälänhädästä. Karkean ennakkoarvion mukaan seuraavien kolmen vuoden aikana kaksinkertaistuvat ruuan hinnat voivat ajaa yli 100 000 ihmistä huonotuloisisa maissa syvemmälle köyhyyteen. Kyllä köyhyys lisääntyy Suomessakin kaiken aikaa ja esim. pieniä eläkkeitä saavilla vanhuksilla voi olla aika yksipuolinen ruokavalio.

Odotan kesää ja mahdollisuutta kasvattaa yrttejä, amppelitomaatteja, sipuleita yms. Katson mitä ostan ja pyrin valitsemaan Suomessa kasvatettuja vihanneksia ym tuotteita. En syö punaista lihaa, joten ruokavalioni koostuu aika yksinkertaisista aineksista. Ruisleipää ilman en tule toimeen, nykyään on vaikeuksia löytää oikeista ruisjauhoista tehtyä leipää. Ovatko ruisjauhot loppuneet Suomesta?

Loppuun kevennys ja tämän, aurinkoisen aamun uutinen.Yle tekee aarian Kanervan tekstiviesteistä. Onko tänään aprillipäivä?