Menneen talven lumimäärä oli vähäinen, nyt kevätauringon paistaessa maahan heitetyt roskat osuvat silmiin. Omaa roskaamista vähätellään, toisen roskaaminen häiritsee. Asenteiden ja käyttäytymisen välillä on selvä ristiriita, ilmenee Helsingin kaupungin rakennusviraston teettämästä tutkimuksesta. Tutkimus tehtiin, koska roskaamisesta aiheutuvat kulut lisääntyvät vuosi vuodelta. Työntekijöiden ajasta menee puolet roskien keräämiseen, se on suurta tuhlausta. Tämän ajan he käyttäisivät mielellään puistojen, pensaiden ja kasvien hoitamiseen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tutkimus osoitti aikuisten ja koululaisten välillä suuria näkökulmaeroja. Aikuisten mielestä roskaamisen tärkein syy on välinpitämättömyys. Koululaiset pitivät tärkeimpänä syynä sitä, ettei roskista ole näköpiirissä eikä roskia viitsitä kantaa mukana. Tutkimuksessa kysyttiin, mikä on paras keino kannustaa kaupunkilaisia huolehtimaan roskistaan, aikuiset kannattivat koululaisia selvästi enemmän positiivista ympäristövalistusta ja asennekasvatusta. Koululaiset suhtautuivat epäilevästi kyseiseen keinoon. He kannattivat eniten roskisten tuntuvaa lisäämistä ja suurentamista ja toiseksi eniten tiukkaa valvontaa ja sakotusta.

 

Roskikset ovat aivan liian pieniä ja onko niitä tarpeeksi? Lisäksi ne ovat usein niin avonaisia, että linnut pääsevät roskia levittämään. Valistusta tarvitaan kaikenikäisille. Ei heitetä roskia luontoon, se on liian kaunis roskattavaksi.

 

                      1432477.jpg

                                                    

  

Näin kauniisti krookukset kukkivat ja radiossa kerrottiin, että puput eivät tykkää sinisistä krookuksista, ihanaa nämä pysyvät maassa.

 

                    1435179.jpg

 

Tässä kuva sinivuokoista, otin kuvan tänään. Toivon, etteivät myöskään sinivuokot maistu. Ihmeen aikaisin ne kukkivat. Ihania ovat kukat!