Uutisen mukaan pitkäaikainen unen puute, yksinäisyys ja huoli omasta jaksamisesta väsyttävät äitejä. Moni äiti potee kokonaisvaltaista väsymystä, mikä saa helposti hermostumaan ja ärtymään. Silloin tulee helposti korottaneeksi ääntään ja lapsille tulee huudettua - se taas tuo syyllisyyden tunteen ja masentaa.

Äitien on vaikea kertoa väsymuksestään. Kuka kuuntelee äitiä, missä äiti voi luottamuksellisesti kertoa tunteistaan ja väsymyksestään? Jos tähän kaikkeen liittyy vielä työttömyyttä ja taloudellisia vaikeuksia, on apu todella tarpeen. Ei naisen elämä aina ole helppoa - monenlaisia paineita naisille ladataan. Vertaillaan entisajan vahvoihin naisiin, nyt on koneita yms apuna, kyllähän niiden avulla elämän pitäisi olla paljon helpompaa? Elämänmeno on muuttunut, samoin työelämä - kiivastahtista on meno.

Monesti nämä äidit tekevät päivätyönsä naisvaltaisilla aloilla - koulussa, päiväkodissa, sairaalassa - ja niissä on aika hetkinen työtilanne. Sijaisista ja jopa työvoimasta on pulaa. Ei ole ihme jos äidit ovat väsyneitä. Liian moni äiti kasvattaa lapsiaan yksin ja mistä löytyvät hyvät tukiverkostot, jos suku asuu kaukana? Voimia kaikille äideille.