Nuukuusviikon aiheena on tänään asuminen: Mitä sähkö painaa selkärepussa ja kuinka monta kiloa on yksi lämpöaste? Asunnottomien reppu ei paljoa paina, milloin kaikilla on avain omaan kotiin?

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Olen ostanut energiaystävällisiä lamppuja sitä mukaa kun vanhat ovat rikkoutuneet. Nämä lamput ovat kalliimpia, mutta onhan niiden käyttöaika myös toivottavasti huomattavasti pidempi. On seurattava, vaikuttaako muutos sähkölaskuun ja miten pitkä on lamppujen käyttöaika, kannattaako niitä ostaa. Tietokonetta ilman en tulisi toimeen, mutta ei se ole päällä yötä päivää.Miksei katuvalojakin himmennetä öiseen aikaan ja voihan kaupunkikin satsata eniergiaystävällisiin lamppuihin. Kuvittele, miten paljon sähköä tuhlataan/käytetään eri virastoissa.

Kodin lämpötilaa yritän pitää 20 asteessa, en tykkää liiasta kuumuudesta sisätiloissa, mieluummin pikkuisen viileää ja unikin tulee paremmin. Huonelämpötilan laskeminen kahdella asteella säästää vuodessa kolmiossa 400 kiloa luonnonvaroja.

Saunominen on intohimoni, ainakin kaksi kertaa viikossa on saunaan päästävä. Vähentämällä lämpimän veden kulutusta  20% eli 14 litraa vuorokaudessa säästää vuodessa 200 kiloa uusiutumattomia luonnonvaroja.

                      1461926.jpg

Kynttilänvalossa on romattista viettää pimeitä syys- ja talvi-iltoja. Tämä kynttelikkö valaisee mm joulupöytää ja silloin ei sähkövaloja tarvita.