Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri valitsi Helsingin Työ & Toiminta ry:n  Pekka Sauri -ympäristöpalkinnon saajaksi. Tein ehdotuksen Työ &Toiminnasta Myllypuro Seuran nimissä ja palkinto meni todella oikeaan osoitteeseen. Vuosittain Helsingin ympäristötoimen perustamispäivänä 4.4 jaettava ympäristöpalkinto on tunnustus esimerkillisestä ympäristöteosta, joka koituu Helsingin ja helsinkiläisten hyödyksi.

Työ & Toiminta ry. (
www.kierratys.net/) on toiminut 1990-luvulta lähtien kierrätyksen ja sosiaalisen toiminnan alalla. Se on onnistunut yhdistämään toiminnassaan kestävän kehityksen ekologisen ja sosiaalisen ulottuvuuden. Yhdistyksen pääasiallinen toimiala on sähkö- ja elektroniikkaromun keräys ja jatkokäsittely. Tietokoneiden lyhentyvä elinkaari on yhä suurempi ympäristöongelma. Tällä hetkellä romua tulee käsittelyyn peräti 300 tonnia kuukaudessa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yhdistyksen tarkoituksena on myös työllistää mahdollisimman monia pitkäaikaistyöttömiä, vajaakuntoisia ja maahanmuuttajia, joita tällä hetkellä on mukana toiminnassa noin 60.
Toiminnanjohtajan ja yhdistyksen työntekijöiden kekseliäisyyden ja sitkeyden ansiosta toiminta on kasvanut ja kehittynyt koko ajan, ja yhdistyksellä on toimipisteitä nyt myös Vantaalla ja Espoossa. Työ & Toiminta ry. edistää etenkin tietokoneiden tuoteketjujen materiaali tehokkuutta merkittävällä tavalla.

Tavataan Myllypuron Kierrätystalossa. Ostan sieltä pyörän, käytetty pyörä sopii minulle hyvin.

                    1357049.jpg

Näiden ruusujen kera lähetän lämpimät onnittelut Työ & Toiminnan henkilöstölle. Palkinto jaettiin tänään ensimmäisen kerran ja te saitte sen.