Keväällä on monenlaisia juhlia, nyt on Vappu! Muutaman viikon kuluttua äitienpäivä, sitten  juhlitaan uusia ylioppilaita. Pari päivää sitten sain tarjouksen - lehti rakkaalle äidille edulliseen hintaan. Minulla ei ole enää äitiä, jolle tilata lahjaksi lehtiä. Pientä harkintaa noiden postien lähettäjät voisivat harrastaa. Posti nosti taas mieleen surullisia muistoja. 

Isoäitini nimi oli Vappu ja oma äitini taitava munkkien leipoja. Vappuna äidin munkit tulevat aina mieleen, ne olivat tosi hyviä ja sitä taitoa en ole perinyt. Leivoin munkkeja muutama viikko sitten, täytyy harjoitella lisää. Tässä äidin munkkien resepti.

Maitoa n. 3 dl, suolaa, kananmuna, hiivaa n. 2 rkl, vehnäjauhoja. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Haaleaan maitoon liuotetaan hiiva, suola ja vispattu kananmuna. Lisätään vehnäjauhot. Taikina saa jäädä löysäksi ja anna sen kohota. Taikinasta kieritellään jauhojen avulla munkkeja. Munkkien annetaan kohota lämpimässä paikassa hyvin ja paistetaan kuumassa  öljyssä. Tästä annoksesta tulee n. 20 munkkia. Hyvältä nämä munkit maistuivat!

 

                1511478.jpg

                           Hauskaa Vappua - munkit ja sima maistuvat hyvälle!