Kuntasektorin ja peruspalveluiden työntekijöistä 80 prosenttia on naisia. Nämä tärkeät, ihmistä lähellä olevat hoiva- ja terveyspalvelut ovat naisten hallussa ja naisten työtä. Onkohan matala palkka syynä siihen, että miehiä on todella vähän näissä hommissa? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Liike-elämän palveluksessa olevia halutaan mukaan kunnallispolitiikkaan ja se on jopa meriitti. Miksi arjen asiantuntemus ei ole yhtä arvokasta kuin yritysmaailman osaaminen? Mitä elämä olisi ilman näitä ahkeria puurtajia? Arjessa tarvitaan opettajia, hoitajia, keittäjiä, siivoajia, toimistotyöntekijöitä – lohduttajia, auttajia, kuuntelijoita.....  

Tämä porukka tietää miten palvelut arjessa toimivat, miten henkilöstö jaksaa, miten työtä voisi kehittää. Heidän asiantuntemuksensa on kullanarvoista ja se on saatava mukaan kunnalliseen päätöksentekoon.

Tämmöisiä ajatuksia tänään – Irma, päivähoidon ammattilainen - kunnallisvaaliehdokas

 

Demarinaisten uusi puheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson painottaa, että nämä naiset kantavat sekä käytännöllistä että taloudellista vastuuta kuntalaisten hyvinvoinnista.
On kaikkien yhteinen etu, että nämä oman alansa ja ammattinsa asiantuntijat tulevat joukolla mukaan kunnallispolitiikkaan, hän tähdentää.