Eilinen, aurinkoinen, päivä on ikimuistoinen - sisareni lapsi "vihittiin" Muumimaassa. Hääseurue saapui Japanista, Kiotosta, muutamaa päivää aikaisemmin valmistautumaan juhlapäivään. Miksi häät Muumimaassa? 

Tove Janssonin Muumit ovat saavuttaneet suuren suosion niin kotimaassa kuin maailmallakin, kirjoja on käännetty 38 kielelle, niistä on tehty piirrossarjoja ja elokuvia. Muumien maailma on hääparille tuttua, muumit ovat Japanissa suosituimpia animaatiohahmoja. Muumien perhekeskeisyys ja luonnonrakkaus vetoavat ihmisiin, muumiperheessä halataan paljon. Muumit ovat hyväntahtoisia, suvaitsevaisia ja hiukan boheemeja hahmoja. Muumit asuvat Muumilaaksossa, onnellisessa ja turvallisessa paikassa. Toisinaan siellä tapahtuu jännittäviä
asioita ja laakson asukkaat joutuvat huimiin seikkailuihin. Talvisin muumit nukkuvat talviunta.

Sunnuntai- illalla hääseurue matkasi Muumitalolle, kuistilla odotteli juhlaväki: Muumipeikko, Muumimamma, Muumipappa, Niisku, Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen. Vihkimisen suoritti Nuuskamuikkunen ja puheessaan Nuuskamuikkunen muistutti muumien maailman arjen arvoista ja lopetti Muumipapan sanoin: "Luultavasti myrskyjä on vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu." Nuuskamuikkunen kysyi hääparilta, tahtovatko nämä ottaa toisensa puolisokseen, hääpari ei epäröinyt vastatessaan myöntävästi! Olipa liikuttava ja ihana tilaisuus, myös huikaiseva aurinko suosi juhlaa.

                  1650572.jpg

Onnellinen hääpari ja muumiperhe "vihkimisen" jälkeen yhteisessä ryhmäkuvassa Muumimaan  laiturilla. Taivas oli pilvetön ja aurinko paistoi.