Tällä viikolla minulla oli onni olla yksi päivä koulutuksessa Harakan saarella. Päivä oli aurinkoinen, mukana oli väkeä myös Vantaalta ja Espoosta. Oli upeaa esitellä kaunista, merellistä Helsinkiä vieraille. Tapaamme kerran vuodessa ja puhumme työstämme, näin saamme uutta tietoa. Paljon oli asiaa ja lopuksi osa porukasta meni vielä saunomaan. Lounaaksi saimme maukasta metsäsieniseljankaa ja ihanaa ruisleipää.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Harakka sijaitsee aivan Helsingin keskustan tuntumassa Kaivopuiston yhteydessä. Merellisen sijaintinsa, ympäristön ja tilojen puolesta se on ainutlaatuinen paikka tapahtumien ja kurssien  pitämiseen. Harakka on kaupungin virkistysaluetta, jossa haasteena on myös upean luonnon suojelu ja historiallisten rakennusten säilyttäminen. Saarella toimii myös luontokeskus, jonka merkittyjen polkujen ja opastettujen retkien tarkoituksena on opettaa mm lapsille ja nuorille luonnonsuojelua ja ympäristöasioita. Mikä voisi olla parempi paikka oppimiselle?

 

                       1616749.jpg

 

Saarella oli runsaasti lintuja, pikkuisia linnunpoikasia ja linnunmunia. Emot vartioivat pesiään ja niinpä jätimme ne rauhaan, emmekä häirinneet lintuja kiertämällä koko saarikierrosta.

 

 

                      1616755.jpg

 

Teimme pienen retken ja nautimme päivästä ulkona istuen, kun siihen kerrankin oli mahdollisuus näin kauniissa paikassa. Harakassa kannattaa käydä!!